Vandaag heb ik voor jullie een recept
voor verantwoorde tortillachips. Deze chips zijn in feite gefrituurde
tortilla’s (en erg lekker). Ik heb geprobeerd deze chips wat verantwoorder te
maken door ze in de oven te bakken, in plaats van te frituren.
Men neme:
- Grote wraptortilla (ca. 50 g)
- Olie (zonnebloemolie is het meest
neutraal van smaak, maar olijfolie is ook prima)
- Zout
- Optioneel: andere kruiden (peper,
paprikapoeder, chilipoeder etc.)
Stappenplan:
1. Verwarm de oven voor op 220º
2. Snijd de tortillawraps in
driehoekjes (ongeveer zo groot als echte tortillachips).
3. Leg de driehoekjes op een met
bakpapier beklede bakplaat.
4. Bestrijk ze vervolgens met een
bakkwast met de olie en bestrooi ze met zout (en eventueel ook met de andere
kruiden).
5. Zet de bakplaat in de oven en bak
het geheel 4-6 minuten.
Houd het goed in de gaten want het
gaat erg snel!
... en klaar!
Je kunt de nachos zo eten maar ze zijn
ook heel lekker met:
- Zure room (met mate, maar: mmm!)
- Guacamole (ook hier geldt: met mate,
maar: mmm!)
- Tomatensalsa
- Chilisaus (voor de echte bikkels)
- Tomaat en geraspte 30+ kaas. In een
(ingevette) ovenschaal en dan 20 minuten op 180º.
Volgens mijn berekening heeft een
portie tortillachips van 50 g, 244 kcal.
Een portie van mijn versie heeft
daarentegen (slechts) 199 kcal. Bovendien gaan hier je handen niet zo van
stinken :)
Take that, Doritos!
xox Linda
xox Linda
Geen opmerkingen:
Een reactie posten