Pagina's

dinsdag 18 september 2012

Verantwoorde tortillachips


Vandaag heb ik voor jullie een recept voor verantwoorde tortillachips. Deze chips zijn in feite gefrituurde tortilla’s (en erg lekker). Ik heb geprobeerd deze chips wat verantwoorder te maken door ze in de oven te bakken, in plaats van te frituren.

Men neme:
- Grote wraptortilla (ca. 50 g)
- Olie (zonnebloemolie is het meest neutraal van smaak, maar olijfolie is ook prima)
- Zout
- Optioneel: andere kruiden (peper, paprikapoeder, chilipoeder etc.)

Stappenplan:
1. Verwarm de oven voor op 220º
2. Snijd de tortillawraps in driehoekjes (ongeveer zo groot als echte tortillachips).
3. Leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
4. Bestrijk ze vervolgens met een bakkwast met de olie en bestrooi ze met zout (en eventueel ook met de andere kruiden).
5. Zet de bakplaat in de oven en bak het geheel 4-6 minuten.
Houd het goed in de gaten want het gaat erg snel!
... en klaar!

Je kunt de nachos zo eten maar ze zijn ook heel lekker met:
- Zure room (met mate, maar: mmm!)
- Guacamole (ook hier geldt: met mate, maar: mmm!)
- Tomatensalsa
- Chilisaus (voor de echte bikkels)
- Tomaat en geraspte 30+ kaas. In een (ingevette) ovenschaal en dan 20 minuten op 180º.

Volgens mijn berekening heeft een portie tortillachips van 50 g, 244 kcal.
Een portie van mijn versie heeft daarentegen (slechts) 199 kcal. Bovendien gaan hier je handen niet zo van stinken :)

Take that, Doritos!

xox Linda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten