Pagina's

donderdag 4 oktober 2012

Aardbeientiramisu

Maandag heb ik voor mijn huisgenootje aardbeientiramisu gemaakt. Dit is volgens het recept dat op de blog van Misslipgloss te vinden is:

http://www.misslipgloss.nl/how-to-aardbeientiramisu-maken/

Het is echt een super makkelijk recept. Ik zal hem hieronder even uittypen.

Ingrediënten:
175 gram lange vingers
125 gram frambozen (deze heb ik zelf weggelaten. Het is namelijk niet echt het seizoen voor frambozen)
500 gram aardbeien (zonder kroontjes)
150 gram poedersuiker (Dit heb ik op smaak gedaan, dus ik weet niet precies hoeveel ik heb toegevoegd)
250 gram mascarpone
250 ml slagroom
300 milliliter zoete witte wijn (zoveel heb je niet  nodig, ik heb volgens mij 125 ml gebruikt)
Vanille (het recept gebruikt een vanillestokje, deze had ik niet dus ik heb vanille aroma gebruikt)

De wijn kan je ook eventueel vervangen door appelsap, als je geen alcohol wil gebruiken.

Hoe je het maakt:
Klop de slagroom stijf en zet deze in de koelkast om goed op te stijven.
Neem de helft van de aardbeien en voeg hieraan 2 eetlepels (van de 150 gram) poedersuiker toe. Pureer dit en zorg ervoor dat er geen stukjes meer in zitten.

Doe de vanille arome, mascarpone, de poedersuiker en 2 eetlepels zoete witte wijn (of dus de appelsap) samen in een kom en roer dit goed door met een lepel. Spatel vervolgens de geklopte slagroom voorzichtig door het mascarpone mengsel. Dit heb hierna nog even terug gezet in de koelkast.

Neem dan een ovenschaal en bedenk de bodem met lange vingers. Sprenkel hier de witte wijn overheen en bedek het dan met een dikke laag van het mascarpone mengsel.Vervolgens doe je hier een laagje van de puree overheen. Dit bedek je weer met een laag lange vingers, die je weer besprenkelt met de witte wijn. Hier overheen gaat nog een laag aardbeien puree en dan nog een laag van het mascarpone mengsel.
Dit zet je dan in de koelkast om nog even op te stijven en voor het serveren bedek je het met het restant van de aardbeien (en dus eventueel de frambozen).

Dit was mijn kunstwerkje:


Hij is niet helemaal goed bedekt met aardbeien, maar dit kwam omdat ik dus niet genoeg had. Als je de frambozen toevoegt kan je de hele bovenkant dus bedekken met vruchten.

Mijn huisgenoten hebben er van genoten! Zelfs na een heel groot bord tagliatelle, ging deze schaal toch helemaal leeg. Ik zelf heb het helaas niet geproefd, aangezien ik sinds twee weekjes op dieet ben. Gelukkig had ik genoeg aan de gezichten van het testpanel!

Het is een heel makkelijk en lekker recept. Je hebt echt maximaal een half uurtje nodig om het te maken. Het langst duurt het kloppen van de slagroom, de rest is in ongeveer 10 minuten wel gedaan.
Snel én lekker!

Liefs,
Marjolein




ps. Linda, waar blijft mijn low-fat recept?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten